Boletín
Climate Smart Agriculture in the Eastern Caribbean States Climate Smart Agriculture in St. Vincent and the Grenadines:A Brain-Stormed Organic Approach to Agriculture
Autor
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
Proyecto Insignia Resiliencia y Gestión Integral de Riesgos en la Agricultura
Eje Transversal Innovación y Tecnología (ETIT)
Programa de Cambio Climático, Recursos Naturales y Gestión de Riesgos Productivos (PCRG)
Resumen
Climate Smart Agriculture (CSA) is an approach to developing the technical, policy and investment conditions to achieve sustainable agricultural development for food security under climate change. The goal of CSA is to enable the sector to transition towards more climate-resilient production systems and more sustainable livelihoods in the presence of climate change stressors and climate variability.
Materias
Ítems relacionados
Mostrando ítems relacionados por Título, autor o materia.
-
Haiti Climate resilient agriculture : policies, strategies, and actions
Dormer, Dianne; GCF CARICOM AgReady (Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 2022)Agriculture is a crucial sector for Haiti's economy, accounting for 18% of Gross Domestic Product and contributing an average of USD 2.73 billion annually. However, severe food insecurity impacted approximately 4.4 million ... -
Nicaragua. Logros significativos de 2022
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) (Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 2023)Se identifican brevemente las principales actividades realizadas por el Instituto durante el 2022, con respecto a las necesidades e interés del país; abordó la estensión agrícola mediante talleres y capacitaciones dirigidos ... -
Mitigación basada en la adaptación: En un cultivo de arroz carbono neutro
Moreira, Díddier; Castro, Claudio; Proyecto EUROCLIMA-IICA (Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 2017)Actualmente en muchos países de América Latina, en especial en Ecuador, Perú, Costa Rica y Panamá, y en naciones del Caribe como Cuba, República Dominicana y Haití, el arroz constituye la principal fuente de calorías. Según ...