Plan o proyecto
Report of pea (Pisum sativum L.) consultancy
Date
1987Author
Gritton, Earl T.
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
Programa Cooperativo de Investigación agrícola para la Subregión Andina
Subprograma I, leguminosas de grano
Banco Interamericano de Desarrollo (BID)
Abstract
The purpose of these consultations was to observe present pea (Pisum sativum L.) production and research activities in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru and Venezuela, and to provide recommendations for the future. More specifically, areas of genetic improvement and agronomic management of the crop were considered. This included techniques of genetic improvement, methodology, hybridization techniques, selection methods, sources of pest resistance, production systems, agronomic management, varieties, seed production and production problems. The document includes observations and recommendations pertaining to each country.
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Prueba colorimétrica de pH de exudados para la evaluación de la calidad de semillas de arveja (Pisum sativum) de la zona hortícola de Mar del Plata
Murcia, Mónica Liliana; Crovo, Verónica E.; Clemente, Natalia L. -
FIS H analysis in Pisum sativum and P. fulvum with a telomeric sequence from Arabidopsis and a ribosomic one from soybean.
Bolaños Herrera, Alfredo; Cabrera Caballero, Adoración; Recio Castro, Rocío -
Análisis de la variabilidad genética de 23 accesiones de pisum sativum l. a través de marcadores moleculares
Guindón, María Fernanda; Gatti, Ileana; Cointry Peix, Enrique Luis (Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Agrarias, 2014-07)En los últimos años, se ha incrementado en Argentina el cultivo de arveja (Pisum sativum L.), generándose la necesidad de desarrollar nuevas variedades con mayor rendimiento y mejores características nutricionales. La ...