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Effect of Age of Roots on Yield for Canning Purposes, Chemical Composition of Raw Roots, and Quality of Canned Product of Cobre and U.P.R.3 Sweetpotatoes
Título en español.
Institución
Resumen
The effect of age of tubers on the yield for canning of whole sweetpotatoes corresponding to U. S. Grade No.l, the chemical composition of the raw roots, and the quality of the canned product were studied for the Cobre and U.P.R.3 varieties of sweetpotatoes. The greatest overall yields and the maximum yields for canning purposes, were obtained in both varieties by harvesting 150 days after planting. It was observed that the age of tubers had no effect on the chemical composition of the raw root, its behavior during processing, or the quality of the canned product. Se estudió el efecto de la edad de la batata al cosecharse, su rendimiento para enlatar cuando alcanzan un diámetro de 1 1/2 a 2 pulgadas, cambios en la composición química del tubérculo en su estado natural, y también su efecto sobre la calidad del producto enlatado. Estos experimentos se hicieron utilizando las variedades Cobre y U.P.R.3. Se encontró además que para el enlatado, estas variedades rinden más cuando se cosechan después de los 150 días de sembradas. También se comprobó que la edad no afecta mayormente la composición química de las variedades Cobre y U.P.R.3, en su estado natural, ni tampoco su comportamiento mientras dura el proceso de enlatado, ni la calidad final del producto elaborado.