info:eu-repo/semantics/article
Variation in the B-Carotene and Ascorbic Acid Contents of Lettuce and Carrots as Influenced by Seasonal Changes in Puerto Rico
Título en español.
Institución
Resumen
1. Climatic factors such as temperature, number of rainy days, and total rainfall, apparently have no effect on the synthesis of ß-carotene and ascorbic acid in lettuce and carrots, when these are determined during the entire growing period. 2. The ascorbic acid content of lettuce is inversely correlated with the sunlight received by the plant some 10 days prior to harvest. 3. Solar radiation received by lettuce plants during October, January, and February seems to be more favorable to the ß-carotene synthesis than that received during the rest of the year. Days are longer, but solar radiation is milder during this time of the year. 4. Solar radiation in Puerto Rico favors ascorbic acid synthesis in lettuce all year through. 5. Results obtained under the conditions of these studies demonstrate that temperature, number of rainy days, and rainfall have no effect on the ß-carotene and ascorbic acid content of carrots. 1. Factores de clima tales como la temperatura ambiental, el número de días lluviosos, y la cantidad total de lluvia recibida durante el período de crecimiento demostraron no tener efecto significativo en la síntesis de ß-caroteno y ácido ascórbico en la lechuga. 2. El contenido de ácido ascórbico en la lechuga está inversamente correlacionado con la luz solar recibida por la planta durante 10 días antes de la cosecha. 3. La cantidad de luz solar durante octubre, enero y febrero es más favorable a la síntesis de ß-caroteno en la lechuga, que la del resto del año. Durante estos meses la luz solar es de menor intensidad, pero los días son más largos. 4. La intensidad de la luz solar en Puerto Rico favorece la síntesis del ácido ascórbico en la lechuga durante todo el año. 5. Los resultados obtenidos bajo las condiciones experimentales de estos estudios demuestran que la temperatura ambiental, los días lluviosos y la lluvia total recibida no tienen efecto alguno sobre la cantidad de ß-caroteno y ácido ascórbico en la zanahoria.
Ítems relacionados
Mostrando ítems relacionados por Título, autor o materia.
-
Effects and Side-Effects of Adults’ Reaction to Children: An Experimental Analysis
Redd, William H.; FESI