Título en español.

dc.creator
dc.date1953-07-01
dc.date.accessioned2022-11-04T15:34:57Z
dc.date.available2022-11-04T15:34:57Z
dc.identifierhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/12747
dc.identifier10.46429/jaupr.v37i3.12747
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/5124741
dc.descriptionCitric acid was found to be the polybasic organic acid present in large amounts in guavas. Therefore its determination cannot be used as a test for adulteration of guava jelly. Tartaric acid, as well as levo-malic acid, was also present in small amounts in the three varieties of guavas analyzed. The only polybasic organic acid found in the West Indian cherry was leyo-malic acid. Monobasic acid, ascorbic acid, and dehydroascorbic acid (lactone form) were also present in considerable quantities.en-US
dc.descriptionEl acido cítrico es el ácido orgánico polibásico que se encuentra en grandes cantidades en la guayaba. Por lo tanto su determinación no se puede usar como una prueba para la adulteración de las jaleas de guayaba. El acido tartárico y el levo-málico, también se encontraron presentes en pequeñas cantidades en las tres variedades de guayaba analizadas. El único ácido orgánico polibásico que se encontró en la acerola fué el levo-málico. El ácido ascórbico, que es un ácido monobásico, y el ácido dehydroascórbico (en forma de lactona) se encuentran también presentes en cantidades considerables.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherUniversity of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Stationen-US
dc.relationhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/12747/10490
dc.rightsDerechos de autor 2018 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. (Etapa III)es-ES
dc.sourceThe Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 37 No. 3 (1953): Vol. 37, No. 3, July 1953; 195-198en-US
dc.sourceJournal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 37 Núm. 3 (1953): Vol. 37, No. 3, July 1953; 195-198es-ES
dc.source2308-1759
dc.source0041-994X
dc.source10.46429/jaupr.v37i3
dc.titleIdentification and determination of polybasic organic acids present in West Indian cherries (malpighia punicifolia L.) and in three varieties of guava (psidium guajava)en-US
dc.titleTítulo en español.es-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Este ítem pertenece a la siguiente institución