Título en español.

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dc.date1970-01-01
dc.date.accessioned2022-11-04T15:33:44Z
dc.date.available2022-11-04T15:33:44Z
dc.identifierhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/11121
dc.identifier10.46429/jaupr.v54i1.11121
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/5124356
dc.descriptionIn several studies conducted during the starting and fattening periods of broiler stock, and the starting and growing periods of laying stock, levels as high as 20-percent sugarcane molasses were utilized satisfactorily in practical-type diets by the birds. Variations obtained in the different studies were discussed. Caked litter resulted with population densities of 0.19 m.2 (2 feet2) per bird when a 20-percent molasses diet was used, while semi-caked litter resulted with a level of 15-percent molasses. These results imply that with densities of 0.09 m.2 (1 foot2), equivalent to practical management conditions, a level of 10-percent molasses in diets appears borderline. Further corroboration studies seem to be indicated, to determine and recommend the maximum economical level of molasses in the diet which will not result in a compact litter. Feed cost data and their relation to the efficiency of utilization in these studies were evaluated. Inconsistent experimental data from previous experiments is discussed. A new technique for the homogeneous dispersion of molasses is described.en-US
dc.descriptionEn varios estudios conducidos durante los períodos inicial y de engorde con aves asaderas, y durante los períodos inicial y de crecimiento con aves de líneas ponedoras, niveles tan altos como 20 por ciento de miel de caña en dietas prácticas fueron utilizados satisfactoriamente por las aves. Se discutieron las variaciones observadas en los diferentes estudios. En este estudio se usó aserrín como camada, asignándose un área promedio de 0.19 m. 2 por ave, o sea, el doble de lo que generalmente se recomienda para condiciones (0.09 m. 2) comerciales. En esas condiciones, el nivel de un 20 por ciento de miel en la dieta causó una camada compacta y el de un 15 por ciento una semi-compacta. Estos resultados indican que de usarse una densidad poblacional equivalente a la que se acostumbra comericalmente, los niveles de un 15 y un 10 por ciento de miel en la dieta hubiesen causado una camada compacta. Es necesario determinar cual es el nivel máximo económico de miel en la dieta que no causa una camada compacta antes de poder hacer recomendaciones definitivas sobre el particular en el caso de las dietas de las aves para asar. Se evaluaron los datos en cuanto al costo del alimento y su relación con la eficiencia de su utilización. Se discutió la inconsistencia de ciertos datos obtenidos en experimentos previos y se describió una nueva técnica para la incorporación homogénea de la miel.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherUniversity of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Stationen-US
dc.relationhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/11121/9405
dc.rightsDerechos de autor 2017 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. (Etapa III)es-ES
dc.sourceThe Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 54 No. 1 (1970): Vol. 54, No. 1, January 1970; 161-169en-US
dc.sourceJournal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 54 Núm. 1 (1970): Vol. 54, No. 1, January 1970; 161-169es-ES
dc.source2308-1759
dc.source0041-994X
dc.source10.46429/jaupr.v54i1
dc.subjectBroilers (Chicken)--Feeding and feeds--Puerto Ricoen-US
dc.subjectMolasses as feeden-US
dc.subjectSugarcane--Puerto Ricoen-US
dc.subjectBirds--Feeding and feeds--Puerto Ricoen-US
dc.subjectBroilers (Chicken)--Feed utilization efficiency--Puerto Ricoen-US
dc.titleRate of Gain and Utilization of Feed as Affected by Different Levels of Sugarcane Molasses in Starting, Growing and Fattening Diets for Birds of a Laying and a Broiler Stocken-US
dc.titleTítulo en español.es-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


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