info:eu-repo/semantics/article
Studies on the Ripening of Plantains Under Controlled Conditions
Título en español.
Registro en:
10.46429/jaupr.v54i3.10988
Institución
Resumen
Studies were conducted to determine the proper conditions for ripening plantains for processing. The plantains ripened evenly in 4-5 days at 72° F., 95-100 percent relative humidity, and with ethylene applied once at the rate of 1 cubic foot per 1,000 cubic feet of room space. Complete conversion of starch to sugars took place by the sixth day in the ripening room. At lower temperatures of 60° to 66° F., ripening proceeded at a much slower rate than at 72° F., only very mature fruit ripening under these conditions. The physical and chemical characteristics of fruit ripening at 72° F., are given for day-intervals from 1 to 12 days. A color chart is presented showing the peel color corresponding to the stage of ripeness at which the physical and chemical characteristics were measured. When ripe fruit was stored at 56° F., the ripening process continued at a very slow rate with the remaining starch being converted to sugars. At the end of 6 days in the ripening room, the fruit was still adequate for processing. Se llevó a cabo un estudio para determinar las condiciones más adecuadas para madurar el plátano con fines de elaboración. Los resultados obtenidos indican que la fruta madura muy bien en las cámaras de madurez a una temperatura regulada de 72° F. y una humedad relativa de 95-100 por ciento. Para que la fruta madure uniformemente es necesario hacer una aplicación de etileno en la proporción de 1 pie cúbico por cada 1,000 pies cúbicos de espacio en la cámara. El etileno se aplicó a las 24 horas de poner la fruta en la cámara, cuando la temperatura de la fruta era igual a la de la cámara. Bajo estas condiciones, la fruta maduró uniformemente en 4 ó 5 días, y al sexto día todo su contenido de almidón había quedado convertido en azúcares. Cuando los plátanos se maduraron sometidos a temperaturas de 60° y 66° F., el proceso de maduración procedió en forma muy lenta y sólo se maduraron aquellos que se cosecharon en un estado de desarrollo avanzado.