info:eu-repo/semantics/article
Protein Nutritional Value of Ground Okra Seed in Rat Feeding Trials
Título en español
Registro en:
10.46429/jaupr.v69i1.7324
Institución
Resumen
The relative protein nutritional value of okra seed protein was estimated by protein efficiency ratio and relative protein value assays with growing rats. The form in which okra seed meal was presented in the diet influenced the amount that was eaten, and, hence protein efficiency ratio, but relative protein value compensates for this difference. Freshly ground okra seed retarded growth of rats but heating the ground seed meal or aging it up to 4 weeks after grinding reduced or eliminated this inhibition. The relative protein value of heated or aged ground okra seed is 70% of a casein control. The relative protein value of okra seed protein compares favorably to that of other proteins from seeds. El valor de la proteína de semilla de quimbombó (Abelmoschus esculentus (L.) Moench) en dietas para ratones se probó usando dos técnicas. La semilla se molió y se les sirvió en dietas balanceadas, fresca o almacenada, en polvo o en pelotas. La harina fresca inhibió el crecimiento de los ratones. La almacenada o preparada con calor en forma de pelotas sostenía el crecimiento. La manera de servir la harina influyó en la medida del valor de la proteína, porque influye en la cantidad ingerida. La proporción de eficiencia de la proteína ("protein efficiency ratio, PER") es más susceptible a tales cambios. El valor relativo de la proteína ("relative protein value, RPV") no está influido por la cantidad ingerida, por lo cual es una medida estable del valor de la proteína. La proteína de semilla de quimbombó compara muy favorablemente en valor nutritivo con proteínas de otras semillas.