dc.contributorVidal Medina, Juan Ricardo
dc.creatorDíaz Gálvez, Diego Fernando
dc.date.accessioned2019-05-30T14:29:12Z
dc.date.accessioned2022-09-22T18:27:50Z
dc.date.available2019-05-30T14:29:12Z
dc.date.available2022-09-22T18:27:50Z
dc.date.created2019-05-30T14:29:12Z
dc.date.issued2019-02-26
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10614/10928
dc.identifier.urihttp://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/3451872
dc.description.abstractThis project is part of the strategic plan of the Mayagüez group for the expansion of the sugar mill under study, where it is wanted to go from a milling of 2240 to 2400 TCD, which demands a greater bagasse availability of 30,548 to 31.2 bagasse per percentage of cane, bagasse mass net of 29.8 to 32.6 tons of bagasse per hour. This greater demand for bagasse will translate into a greater steam production capacity, currently at 6.2 tons of steam per hour, therefore, it is appropriate to apply energy efficiency in the optimization of condensates generated in evaporation and vats, so that the greater production of steam, due to greater consumption of bagasse, is reflected in the cogeneration of the mill, the latter, which is not the subject of this study. The representation of the process diagrams, were made in the software AutoCAD V.18, property of the autonomous university of the West, The design of the heat exchanger, shell and tubes, all the calculation was developed, in Excel, software licensed by the autonomous university of the West. Summarized in a data sheet, which simulates the main variables of the heating system of the primary juice, with an increase of its temperature from 42 ° C to 58 ° C, through an availability of 61.7 tons per hour of condensates from heaters, buckets, and evaporators effects 3 and 4
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Autónoma de Occidente
dc.publisherIngeniería Mecánica
dc.publisherDepartamento de Energética y Mecánica
dc.publisherFacultad de Ingeniería
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAtribución-NoComercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0)
dc.rightsDerechos Reservados - Universidad Autónoma de Occidente
dc.sourceinstname:Universidad Autónoma de Occidente
dc.sourcereponame:Repositorio Institucional UAO
dc.sourceAVALLONE, Eugene A. Marks Manual del Ingeniero Mecánico tomo 1, 9ª edición, Compañía Editorial McGraw-Hill / Interamericana editores, S.A. DE C.V, 1995. ISBN 970-10-0662-3. BUENAVENTURA VERA, Guillermo; MORENO CANAVAL, Andrea; DUSSÁN RUIZ, Alberto; RIVERA SÁNCHEZ, Orlando. Mezcla Óptima de Azúcares, clarificación de jugo, La sulfitacion. [en línea]. Universidad Icesi. Santiago de Cali. Colombia. Especialización de Finanzas, 2004. [Consultado: 8 de noviembre de 2018]. Disponible en Internet:http://www.scielo.org.co/scielo.php?pid=S0123- 59232004000300006&script=sci_arttext. Cachaza. el residuo en forma de torta que se elimina en el proceso de clarificación del jugo de caña [en línea]. [Consultado: 17 de enero de 2019]. Disponible en Internet: https://www.ecured.cu/Cachaza CASSALETT DÁVILA, Clímaco; TORRES AGUAS, Jorge; Isaacs Echeverry, Camilo. Él cultivo de la caña en la zona azucarera de Colombia. [en línea]. CENICAÑA, 365 p. [Consultado: 5 de enero de 2019]. 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dc.subjectIngeniería Mecánica
dc.subjectTransmisión del calor
dc.subjectIntercambiadores de calor
dc.subjectDiseño mecánico
dc.subjectSimulación por computadores
dc.titleDiseño de un sistema de recuperación de calor residual en el proceso de evaporación de jugos en un Ingenio Azucarero
dc.typeTrabajo de grado - Pregrado


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