Changes in the protein fraction of Merluccius bilinearis muscle under lactic acid bacterial fermentation using a Lactobacillus Acidophilus starter culture

dc.contributor
dc.contributor
dc.creatorElizondo, Luis J.
dc.date2016-03-05
dc.date2016-03-28T17:08:41Z
dc.date2016-03-28T17:08:41Z
dc.date2016-03-28
dc.date.accessioned2018-03-14T19:04:51Z
dc.date.available2018-03-14T19:04:51Z
dc.identifierhttp://www.revistas.una.ac.cr/index.php/uniciencia/article/view/5408
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11056/12770
dc.identifier.urihttp://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/1107326
dc.descriptionThe effect of lactic acid bacterial fermentation on the protein fraction of Merluccius bilinearis muscle was evaluated. The non-protein fraction increased progressively with corresponding decreases in the percentage protein (dry weight) indicating proteolytic activity during fermentation. Significant increases in the percentages of the amino acids cystine, isoleucine, phenylalanine and tyrosine were observed after two months of fermentation. Percentages of arginine decreased significantly after one week and again after two months of fermentation.
dc.descriptionSe evaluó el efecto de fermentación láctica sobre la fracción proteica del músculo de Merluccius bilinearis. En nitrógeno no proteico aumentó con el tiempo de fermentación indicando acción bacteriana proteolítica. Se observaron aumentos significativos en los porcentajes de los amino ácidos cistina, isoleucina, fenilalanina y tirosina después de dos meses de fermentación. Los porcentajes de arginina disminuyeron significativamente después de una semana, y posteriormente, a los dos meses del tratamiento.
dc.formatapplication/pdf
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Nacional de Costa Rica
dc.relationhttp://www.revistas.una.ac.cr/index.php/uniciencia/article/view/5408/5240
dc.sourceUniciencia; Vol. 4, Núm. 1-2 (1987); 45-49
dc.sourceUniciencia; Vol. 4, Núm. 1-2 (1987); 45-49
dc.source2215-3470
dc.subject
dc.subject
dc.subject
dc.subjectChanges; protein; muscle; fermentation
dc.titleChanges in the protein fraction of Merluccius bilinearis muscle under lactic acid bacterial fermentation using a Lactobacillus Acidophilus starter culture (ESP)
dc.titleChanges in the protein fraction of Merluccius bilinearis muscle under lactic acid bacterial fermentation using a Lactobacillus Acidophilus starter culture
dc.typeArtículos de revistas
dc.typeArtículos de revistas
dc.typeArtículos de revistas


Este ítem pertenece a la siguiente institución