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Mostrando ítems 1-10 de 10
Multi-Objective Optimization of the Pasteurization Process of Pumpkin Cubes Packaged in Glass Jars
(De Gruyter, 2015-10)
The influence of particle size (PZ) and processing temperature (PT) on quality attributes and processing time of pumpkin cubes packaged in glass jars were evaluated during their pasteurization. Second-order polynomial ...
Influência da geometria no processo de desidratação osmótica de abóbora
(Universidade Tecnológica Federal do ParanáCampo MouraoBrasilDepartamento Acadêmico de AlimentosEngenharia de AlimentosUTFPR, 2019-06-26)
Osmotic dehydration has been used as a pre-treatment technique for convection drying with the intention of providing the consumer with a more attractive product with less heat loss. Some parameters influence the mass ...
Evaluation of process conditions on osmotic dehydration and quality indexes of pumpkin (Cucurbita moschata) and further polymeric film selection for packaging and refrigerated storage
(Wiley Blackwell Publishing, Inc, 2020-10-10)
We studied the influence of composition and concentration of solutions and product size on mass transfer kinetics during Anco pumpkin osmotic dehydration (OD). Once optimal conditions were determined, samples packed in ...
Osmotic dehydration of Pumpkin (Cucurbita moschata) in sucrose and sucrose-salt solutions. Effect of solution composition and sample size
(Planta Piloto de Ingeniería Química, 2020-06)
Mass transfer during osmotic dehydration (OD) of Anco pumpkin cubes was studied as a function of sample size and composition and concentration of sucrose dehydrating solution. Models of Azuara and Hawkes & Flink were ...
Contribuição ao estudo da saturação de frutas com açucares
([s.n.], 1975)
Deshidratación osmótica y envasado en atmósferas modificadas de anco (Cucurbita moschata) mínimamente procesado
(2019-03-26)
El zapallo es una hortaliza tradicional en Argentina de gran importancia económica, social y alimenticia. Dentro de las especies, se encuentra Cucurbita moschata (Duchesne ex Poiret), conocida también como zapallo anco, ...
Extracción verde de carotenoides de ahuyama (Cucurbita moschata Duch) usando aceite vegetal para su adición como colorante natural en una matriz alimentaria
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosInstituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos (ICTA)Facultad de Ciencias AgrariasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022)
La apariencia en los alimentos es un atributo importante y decisivo en el consumidor, por lo cual la industria emplea los colorantes a fin de otorgar características atractivas, durables y homogéneas. Actualmente en el ...
Influencia del tipo de empaque y aplicación de ácidos orgánicos sobre la estabilidad de un genotipo comercial de zapallo (Cucurbita moschata Duch. ex Poir.) mínimamente procesado
(Universidad Nacional de Colombia - Sede PalmiraPalmira - Ingeniería y Administración - Maestría en Ingeniería AgroindustrialFacultad de Ingeniería y AdministraciónPalmira, Valle del CaucaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Palmira, 2020)
El zapallo (Cucurbita moschata Duch. ex Poir.) cuenta con un importante contenido nutricional y compuestos bioactivos, su comercialización es principalmente en fresco. No obstante, los procedimientos de corte en los mercados ...
Capstone Casa Luker
The Capstone Consulting project was carried out during the year 2022 and aims to solve the challenge proposed by a company focused on the confectionery and chocolate market, to enter the North American market (Canada and ...
Efecto de la deshidratación osmótica y ultrasonido como pretratamiento en el secado de batata morada (Ipomoea batatas L.) en un secador tipo túnel
(Facultad de IngenieríaBerastegui, Córdoba, ColombiaMaestría en Ciencias Agroalimentarias, 2020)