Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 53
Bushmeat and human health: Assessing the evidence in tropical and sub-tropical forests
(Universidade Federal Rural de Pernambuco, 2017-04)
The importance of bushmeat as source of food and medicine for forest peoples calls for an appropriate benefit/risk analysis in terms of human health. In this systematic review, we compiled information on the linkages between ...
Bushmeat hunting and extinction risk to the world’s mammals
(2016-10-19)
Terrestrial mammals are experiencing a massive collapse in their population sizes and geographical ranges around the world, but many of the drivers, patterns and consequences of this decline remain poorly understood. Here ...
Defaunation affects carbon storage in tropical forests
(Science Advances, 2017)
A cost-effective method for rapid identification of the southern muriqui (Brachyteles arachnoides): A contribution for the control of illegal bushmeat tradeUm método rápido e simples para a identificação do muriqui-do-sul (Brachyteles arachnoides): Uma contribuição para o combate à caça ilegal
(2018-01-01)
To control illegal wildlife-product trade and protect endangered species of animals, unambiguous identification of the captured specimens is essential. Forensic genetic tools have contributed to identify animal species for ...
El consumo de “carne de monte” en la isla de Bioko. Una mirada desde la antropología ecológica
(Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Humanidades y Ciencias Sociales. Secretaría de Investigación y Postgrado. Programa de Postgrado de Antropología Social, 2012-06-01)
Entender la explotación de la “carne de monte” por parte de cazadores comerciales o de subsistencia es fundamental para resolver las cuestiones referentes a la sostenibilidad de la caza en los bosques tropicales de África. ...
Caza y comercio de carne de origen silvestre: Estudio de caso en tres comunidades nativas amazónicas de Ucayali, Perú
(Universidad Nacional Agraria La MolinaPE, 2024)
Poco se sabe cómo operan los mercados de carne de monte en la Amazonía peruana y la influencia que tienen sobre los niveles de extracción con fines alimenticios y comerciales. El objetivo de la investigación es analizar ...
Contribución proteica de animales silvestres y domésticos a los menús de los contextos rurales, peri-urbanos y urbanos de varias regiones de ColombiaProtein contribution of wild and domestic animals in rural, peri-urban and urban diets in different regions of Colombia
(Instituto de Investigación de Recursos Biológicos Alexander von HumboldtRegular, 2016)
Distribution and uses of armadillos in flooded savannas of Arauca, ColombiaDistribución y usos de los armadillos en sabanas inundables de Arauca, Colombia
(Instituto de Investigación de Recursos Biológicos Alexander Von Humboldt, 2018)