es | en | pt | fr
    • Presentation
    • Countries
    • Institutions
    • Get involved
        JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
        Search 
        •   Home
        • Search
        •   Home
        • Search

        Search

        Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

        Filters

        Use filters to refine the search results.

        Now showing items 1-10 of 10

        • Sort Options:
        • Relevance
        • Title Asc
        • Title Desc
        • Up date
        • Descending date
        • Results Per Page:
        • 5
        • 10
        • 20
        • 40
        • 60
        • 80
        • 100

        CARACTERIZACIÓN FISICOQUÍMICA DEL LACTOSUERO EN EL VALLE DE TULANCINGO 

        Gómez Aldapa, Carlos Alberto (2010)
        La producción de lácteos en el Valle de Tulancingo ha aumentado considerablemente en los últimos años, a la par de este desarrollo se ha presentado un problema ambiental debido a la producción de lactosuero y a sus constantes ...

        Caracterización Fisicoquímica del Lactosuero en el Valle de Tulancingo 

        Castro Rosas, Javier (2010)

        Lactosuero y su problemática en el medio ambiente 

        Castro Rosas, Javier (2009)

        Análisis de Perfil de Textura en Masas y Panes Dulces de Harina Trigo Fortificadas con Lactosuero 

        Güemes Vera, Norma (2010)
        Las modernas medidas son tendientes a combatir la contaminación e impiden la utilización de los ríos y los torrentes como lugares de vertido del lactosuero. El lactosuero desechado resulta ser una pérdida económica y un ...

        Aplicacion de grasas y proteinas en polvo como sustituto de queso en un snack horneado 

        Mejia Villota, Alejandro Alberto (Medellín - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosDepartamento de Ingeniería Agrícola y AlimentosUniversidad Nacional de Colombia - Sede Medellín, 2020-09-04)
        This study aims to explore how protein and fat mixtures can replace the cheese used in the manufacture of baked snacks (rings). The substitution of cheese for powdered ingredient mixtures corresponds to the need to obtain ...

        Evaluation of the effects of different variables over the properties of plantain starch-based films and their potential application in packaging 

        Naranjo Estepa, Elma Bibiam (Bogotá - Ingeniería - Maestría en Ingeniería - Ingeniería QuímicaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2020-12-03)
        The generation of waste from the single-use plastics industry has motivated the search for biodegradable materials to replace the function of these. Starch-based films may represent a solution to this problem. In this work, ...

        Evaluación de las condiciones de proceso para la elaboración de una bebida fermentada de quinua (Chenopodium quinoa Wild) con inclusión de bacterias ácido lácticas 

        Chilo Ramos, Deisy Liliana (Bogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2020-11-06)
        The effect of different quinoa processing conditions on the development of a fermented beverage with the inclusion of lactic acid bacteria, as a possible dairy products substitute, was studied. A common problem presented ...

        Secado por aspersión de mieles de caña como base para la obtención de productos instantáneos de panela 

        Palacios Corredor, Laura Marcela (Bogotá - Ingeniería - Doctorado en Ingeniería - Ingeniería QuímicaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2020-02-28)
        This project developed a process for the spray drying of sugar cane honeys. The obtained technique allows overcoming typical agglomeration, caking and stickiness problems, and to minimize the use of encapsulating agents ...

        Formulación de una matriz alimentaria a base de harina de plátano Dominico Hartón (Musa paradisiaca L.) para el diseño de alimentos funcionales libres de gluten 

        Montoya López, Jairo (Manizales - Ingeniería y Arquitectura - Doctorado en Ingeniería - Ingeniería QuímicaDepartamento de Ingeniería QuímicaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Manizales, 2020)
        In this work evaluated the transformation process of the Dominico Hartón banana (Musa Paradisiaca L.) into flour, through the incorporation of different ingredients that generated technological and nutritional improvement; ...

        Efectos del consumo de leche y proteínas lácteas sobre la rehidratación y recuperación pos ejercicio en personas físicamente activas, una revisión sistemática 

        Durán Hernández, Lezza Marcela (Bogotá - Medicina - Maestría en Fisioterapia del Deporte y la Actividad FísicaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2020-06-01)
        Introduction: Moderate or intense exercise can lead to dehydration and exercise-induced muscle damage (EIMD), which can subsequently affect athletic performance. Nutritional strategies must ensure an adequate water balance, ...

        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + of 4.000.000
        Available publications
        163 Participating institutions
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Membership Login
        Featured collections
        • Latin American Theses
        • Argentinean Theses
        • Chilean Theses
        • Peruvian Theses
        Latest collections added
        • Argentina
        • Brazil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018
         

        EXPLORE BY

        Countries
        ArgentinaBoliviaBrasilChileColombiaCosta RicaCubaEcuadorEl SalvadorGuatemalaHaitíHondurasJamaicaMéxicoNicaraguaPanamáParaguayPerúPuerto RicoRepública DominicanaTrinidad y TobagoUruguayVenezuela

        EXPLORE BY

        Institutions

        Discover


        Document type
        Otros (10)

        Browse in Repository Network

        Countries >
        Document type >
        Publication date >
        Institutions >

        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + of 4.000.000
        Available publications
        163 Participating institutions
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Membership Login
        Featured collections
        • Latin American Theses
        • Argentinean Theses
        • Chilean Theses
        • Peruvian Theses
        Latest collections added
        • Argentina
        • Brazil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018