dc.contributorAsesor
dc.creatorVillegas Muñoz, Jimena
dc.date.accessioned2012-10-23T17:22:28Z
dc.date.accessioned2019-05-30T17:54:17Z
dc.date.available2012-10-23T17:22:28Z
dc.date.available2019-05-30T17:54:17Z
dc.date.created2012-10-23T17:22:28Z
dc.date.issued2011-01-01
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10906/67868
dc.identifierhttp://biblioteca2.icesi.edu.co/cgi-olib?session=-1&infile=details.glu&loid=240931&rs=6794285&hitno=1
dc.identifier.urihttp://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/2935630
dc.description.abstractThe purpose of this work is to create a tool, which allows to control and manage in a timely manner, those factors that impact the production cost in a dairy production area, from the scope of the production manager. Using this tool, the dairy production manager will be able to involve the workers in the management of cost indicators through the communication of the economic impacts that occur with changes in the production conditions. Additionally, the analysis and management of the controllable variables of the production costing will be a starting point for generating a continuous improvement culture in costing optimization. As a result of this work, a cost production impact tool is obtained and the money impact can be quantified for each factor controlled by the production manager. The tool allows analysis of data for each of the factors and product references, so that it allows the interested to focus management activities on the most important topics. 7 Although cost of production has a fairly large structure, there are some key components that can be used by the production manager to improve the cost; this can be done by monitoring and controlling the process variables that can be managed on a day to day basis from his yield.
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Icesi
dc.publisherFacultad de Ciencias Administrativas y Económicas
dc.publisherMaestría en Administración
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsEL AUTOR, expresa que la obra objeto de la presente autorización es original y la elaboró sin quebrantar ni suplantar los derechos de autor de terceros, y de tal forma, la obra es de su exclusiva autoría y tiene la titularidad sobre éste. PARÁGRAFO: en caso de queja o acción por parte de un tercero referente a los derechos de autor sobre el artículo, folleto o libro en cuestión, EL AUTOR, asumirá la responsabilidad total, y saldrá en defensa de los derechos aquí autorizados; para todos los efectos, la Universidad Icesi actúa como un tercero de buena fe. Esta autorización, permite a la Universidad Icesi, de forma indefinida, para que en los términos establecidos en la Ley 23 de 1982, la Ley 44 de 1993, leyes y jurisprudencia vigente al respecto, haga publicación de este con fines educativos Toda persona que consulte ya sea la biblioteca o en medio electróico podrá copiar apartes del texto citando siempre la fuentes, es decir el título del trabajo y el autor.
dc.subjectFACULTAD DE CIENCIAS ADMINISTRATIVAS Y ECONÓMICAS
dc.subjectPRODUCCIÓN INTELECTUAL REGISTRADA - UNIVERSIDAD ICESI
dc.subjectCOSTOS DE PRODUCCIÓN
dc.subjectPLANIFICACIÓN DE LA PRODUCCIÓN
dc.subjectFACTORES DE PRODUCCIÓN
dc.subjectPRODUCTION COSTING
dc.subjectIMPROVEMENT
dc.subjectMANAGEMENT
dc.subjectOPTIMIZATION
dc.titleOptimización de la gestión del costo de producción en una compañía láctea
dc.typeTesis


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